head_banner

Парен котел со гас од 0,5 T за чистач со висок притисок

Краток опис:

Метод на третман за истекување на вода на целосно загреан генератор на пареа со кондензација на гас


Обично, истекувањето на вода од целосно претходно измешаниот генератор на пареа со кондензација на гас може да се подели на неколку аспекти:
1. Истекување вода на внатрешниот ѕид на целосно претходно измешаниот генератор на пареа со кондензација на гас:
Истекувањето на внатрешниот ѕид е дополнително поделено на истекување од телото на печката, водено ладење и спуштање.Ако претходното истекување е релативно мало, може да се поправи со слични челични оценки.По поправката, ќе се изврши откривање на дефекти.Ако истече вода од задната страна кон напред, цевката мора да се замени, а ако површината е прилично голема, заменете една.
2. Истекување вода од рачната дупка на целосно претходно измешаниот генератор на пареа за кондензација на гас:
Обидете се да го инсталирате под друг агол за да видите дали има некаква деформација на капакот на дупката за рака.Ако има некаква деформација, прво калибрирајте ја, а потоа заменете ја гумената лента за рамномерно да ја завиткате подлогата.Обидете се да бидете доследни на положбата пред одржувањето.
3. Истекување на вода во телото на печката на целосно претходно измешаниот генератор на пареа со кондензација на гас:


Детали за производот

Ознаки на производи

Трошоците за поправка се високи, главно зависи од локацијата на дефектната точка и големината на точката на дефект.Ако од генераторот на пареа истекува црвена вода од тенџерето, тоа покажува дека квалитетот на водата е погрешен, што може да се должи на малата алкалност или растворениот кислород во водата.Метална корозија предизвикана од превисока.Ниската алкалност може да бара додавање на натриум хидроксид или тринатриум фосфат во водата во тенџерето, а растворениот кислород во водата е премногу висок за да предизвика метална корозија.Ако алкалноста е ниска, може да се додаде натриум хидроксид или тринатриум фосфат во водата во тенџерето.Ако растворениот кислород во водата е превисок, треба да го третира деаераторот.
4. Истекување во системот за третман на вода на генераторот на гасна пареа:
Прво проверете дали генераторот на гасна пареа е кородиран.Ако генераторот на пареа е кородиран, прво мора да се отстрани вагата, да се поправи делот што протекува, а потоа да се третира циркулирачката вода и да се додадат хемикалии за да се спречи корозија и спречување на бигор на генераторот на пареа и друга опрема и материјали ., Заштити.
5. Истекување вода во каналот за чад на целосно претходно измешаниот генератор на пареа со кондензација:
Прво проверете дали тоа е предизвикано од пукање на генератор на пареа или пукнатини на плочата на цевката.Ако сакате да ја смените цевката, да копате и поправате, проверете го материјалот што се користи во каналот за чад.Материјалите од алуминиум и не'рѓосувачки челик може да се заваруваат со аргон со алуминиумска жица или јаглероден челик, а железните материјали може да бидат директно киселинска електрода.
6. Истекување вода од вентилот на целосно претходно измешаниот генератор на пареа со кондензација на гас:
Истекувањето на вода од вентилите треба да ги замени спојниците на цревото или да ги замени со нови вентили.

GH_01 (1) GH генератор на пареа04 GH_04 (1) детали Како вовед во компанијата02 партнер02 изложба


  • Претходно:
  • Следно:

  • Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја