Генератор на пареа

Медицински фармацевтски

(Патување во Џиангсу 2019) Нанџинг Ксијуан биомедицинска технологија Co., Ltd.

Пареа за медицинска дезинфекција

Адреса:Земјоделски демонстративен парк Тангшан Куигу, заедница Шангфенг, улица Тангшан, округ Џиангнинг, град Нанџинг, провинција Џиангсу.

Модел на машина:AH72KW/AH108KW Број на комплети: 2 комплети.

Користи:Поддржувачки тампон резервоар за вбризгување гас, резервоар за испарување, резервоар за екстракција и вода за греење.

Решение:Клиентот е ангажиран во истражување и развој на биомедицински производи и здрава храна, специјализиран за истражување и развој на нова традиционална кинеска медицина и здрава храна, главно капсули женшен од брендот Fenglingsen, итн., Така што нашата опрема е усогласена со нивната лабораториска опрема, експеримент Само кога е успешен може да се произведува масовно.

1) Опремата AH72KW е главно опремена со тампон резервоар за вбризгување гас од 0,2 кубни.Волуменот на резервоарот за испарување и резервоарот за екстракција е непознат (клиентот не знае колкав е), а оваа опрема може да се отвори истовремено, достигнувајќи 4 притисоци за десет минути.Поточно Занаетот не се открива премногу, бидејќи се работи за експериментален проект;

2) AH108KW главно се користи за загревање топла вода.Потребно е околу 1 час за да се загрее 1 тон вода на 176.

Вертикална генерирање на електрична пареа

Повратни информации од клиентите:Гасот брзо се произведува и пареата е доволна.Сепак, се надеваме дека нашата опрема може да се надгради во иднина.Клиентот направи подобрувања на AH108KW и го поврза мобилниот телефон за да го контролира стартот и запирањето на нашата опрема.Ова ќе ја направи операцијата поудобна.

Реши го проблемот:

1. Пловечката топка на резервоарот за вода од AH72KW не може да ја задржи водата, а мајсторот ја прилагодува и враќа на нормална употреба;

2. Намотката на грејната цевка на опремата AH108KW е изгорена, а мајсторот потсетува редовно да ја затегнува серпентина;

3. Операторите многу добро ја познаваат опремата, а канализацијата ја испуштаат под притисок секој ден;

4. Обучете ги клиентите да ракуваат со опремата правилно и да вршат секојдневно одржување.

(2018 Патување во Хенан) Централна болница Хенан Ксинксианг

Машини за пакување (106)

Модел на машина:NBS-AH-60kw;

Број на комплети:5 комплети;

Користи:Се користи заедно со пулсирачки стерилизатори на пареа со вакуумски притисок (стерилизирајте хируршки инструменти и хируршки наметки).

Решение:Пет 60 kw-AH се користат со пет пулсирачки стерилизатори на пареа со вакуумски притисок.Големината на еден пулсирачки вакуумски стерилизатор на пареа е 1,2 кубни метри, нормалниот работен притисок е 2 притисоци, а температурата е 132 степени.Електричниот контролен кабинет во котларата контролира еден генератор на пареа, цевките за пареа се поврзани во серија, голем надворешен резервоар за вода снабдува со вода пет генератори на пареа, а Теан има клима уред за ладење на котларата.

Забелешки:По купувањето на новата машина, пет генератори на пареа од 60 kw се целосно вклучени, а само четири стерилизатори можат да се користат нормално, но не во исто време (стерилизаторите што се користат во оваа болница ретко се вклучуваат истовремено, а тие се користат наизменично, како на пример Оваа машина се испушта и таа машина почнува да се испушта, бидејќи само еден или неколку од материјалите може да се стерилизираат одеднаш, но веднаш по стерилизирањето на оваа, може повторно да дојде следниот бран материјали , така што оваа машина престанува да ја испушта употребата, друга машина се вчитува и почнува да се користи, што е алтернативна употреба).Ако стерилизаторите работат истовремено, пет генератори на пареа од 60 kw можат да возат само три стерилизатори (оваа состојба може да се користи за да се пресмета колку е голем генератор на пареа Nobles за стерилизатор од истиот модел).Меѓутоа, во моментов, петте машини се целосно вклучени, и може да се користат само два стерилизатори во исто време, а трите стерилизатори може да се користат наизменично (причина: неколку грејни цевки се скршени, а обемот на производство на гас е намален) .

Генератор на пареа за заштеда на енергија

Повратни информации од клиентите:Притисокот на парната машина достигнува пет притисоци, а може да се користи нормално кога се доставува до стерилизатор за два притисоци.Во моментов, волуменот на гасот не е доволен, а загубата на грејната цевка е малку голема, но е многу погодна и работата е многу едноставна.

(2021 патување во Шанкси) Huadong Medicine (Xi'an) Bohua Pharmaceutical Co., Ltd.

Машина за готвење индиски ореви

Модел на машина:120KW *2, 150KW (време на купување 2018.12)

Број на единици:3 единици

Користи:Главно се користи како резервна копија кога пареата во цевководот е исклучена, при сушење на работилници за подготовка, во флуидизирани кревети, саксии за сендвичи и пастеризација.

План:

1. Лекот се суши со кутија за топол воздух на температура од 70 степени 5 часа.

2. Исушете ги честичките во флуидизиран кревет на температура од 120 степени 2 часа.

3. Загрејте ја водата во сендвич тенџере од 200L на 85 степени 30 минути.

4. Температура на пастеризација 80 степени, време 30 минути.

5. Има 3 работилници за инсталирање опрема.Во производните работилници не може да се влезе.Процесот на производство е само диктиран и не може да се фотографира.

Парен котел за фабрика за гума
Машини за пакување (109)

Повратни информации од клиентите:За брендот Nobles дознав на Интернет, а енергетската компанија прво купи една единица кога остана без здив и итно ја искористи.

Проблеми на лице место:1. Квалитетот на водата е премногу тврд, се препорачува клиентите да додадат вода за третман.

Програма за обука на лице место:
1. Безбедносните вентили и манометри не се проверуваат редовно, а на клиентите им било кажано да проверуваат најмалку еднаш годишно или да ги заменат со нови.
2. Се препорачува испуштање на канализацијата со притисок после секоја употреба.
3. Обука за знаење за безбедносно работење.

Генератор на пареа за одржување на мостот
Steam Maker за парна соба